Kenelle perheterapiaa KELA:n tuella?

03.03.2019 10:42

Varsin harvat huomaavat, että myös perheterapeuttiseen psykoterapiaprosessiin on mahdollisuus saada KELA:n tukea. Yksilöpsykoterapia on valtavirtaa tämänhetken psykoterapiassa, vaikka moni psykoterapiaan hakeutuva voisikin hyötyä juuri perheterapian nimellä tunnetusta lähisuhteiden psykoterapiasta. Perheterapia siis ei suinkaan ole vain lapsiperheille tarkoitettu terapiamuoto. Kokemukseni mukaan suuri osa psykoterapiaa anovista voisi hyötyä työskentelytavasta, joka osallistaa myös terapoitavan läheisiä. Valitettavan harvoin tuntuvat psykoterapiaan ohjaavat psykiatrit ottavan huomioon tätä kokonaisvaltaista ja erilaisiin ongelmatilanteisiin hyvin mukautuvaa psykoterapiamuotoa. Myös yksineläjät, läheisensä menettäneet tai ihmiset, joiden läheiset ovat maantieteellisesti etäällä voivat olla lähisuhteiden psykoterapian tarpeessa.

KELA:n perheterapiamyöteisyys näkyy KELA-tuen määrässä; perhe- ja pariterapian korvaus on yksilöpsykoterapiaa korkeampi.

www.kela.fi/kuntoutuspsykoterapia-korvauksen-maara

Ehkä perheterapian mieltäminen lähisuhteiden psykoterapiana voisi rohkaista useampien hakeutumista tämän tehokkaan terapiamuodon pariin.

Takaisin

Yhteystiedot

Elpymö
Bubbiksentie 1
04130 Sipoo

0402472158

© 2016 Kaikki oikeudet pidätetään.

Luotu Webnodella