Elpymön kundaliinijooga

"Sat Nam" - tervetuloa kundaliinijoogan pariin Elpymöön toivottaa Tej Dharam Kaur.   Kuva: Sanna Ontto.
 
Kundaliinijooga on yksi vuosituhantisen joogaperinteen alalajeista. Kundaliinijoogan voimallisen vaikutuksen vuoksi perinne on säilynyt sukupolvelta toiselle osin salaisena tietona. 1960-luvulla kundaliinijoogan mestariksi jo teini-iässä pätevöitynyt Yogi Bhajan toi perinteen Intiasta länsimaihin ja alkoi opettaa tätä henkisen kehityksen teknologiaa avoimesti. Suomessakin kundaliinijoogaa on opetettu Yogi Bhajanin oppien mukaan. Toisaalta kaikki joogamuodot tähtäävät samaan eli kundaliinienergian, elämänenergian, voimistamiseen ja jalostamiseen.
 
Kundaliinijoogaa kutsutaan tietoisuuden joogaksi, koska siinä kaikkia joogan elementtejä käytetään oman korkeamman tietoisuuden tavoittamiseksi. 'Jooga' merkitsee "yhteyttä" - yhteyttä omiin sisäisiin energioihin ja koko universumin energioihin. Kundaliinijoogassa tätä energiatyöskentelyä tehdään paitsi jooga-asanoiden sarjojen, kriyojen avulla, myös meditaatioin, hengitysharjoituksin eli pranayaman avulla, mudrilla (käsien asennoilla), dhristein (katseen suuntaamisella), gurmukhin kielisillä mantroilla ja mielikuvilla. Oman äänen käyttö ja äänentuottamisen aiheuttamat värähtelyt mantratessa ovat keskeisiä kundaliinijoogassa.
 
Kundaliinijoogaan on liittynyt vahvasti opettajaksi kouluttautuminen. Kundaliinijoogaopettajakoulutusta hallinnoi kansainvälinen Kundalini Research Institute eli KRI. Suomessa järjestetään vuosittain KRI-sertifioituja, vuoden kestäviä kundaliinijoogaopettajakoulutuksia. Taso I (Level I) pätevöittää opettamaan kundaliinijoogaa ja taso II (Level II) antaa syventävää tietoa kundaliinijoogasta ja sen opettamisesta.
 
Valkoinen vaatetus ja päähine paljastaa usein jooganharrastajan kundaliinijoogiksi. Valkoinen väri laajentaa auraa ja samalla se suojaa kantajaansa ulkopuolisilta energiavärähtelyiltä. Luonnonmateriaaleja suositaan kundaliinijoogassa niin vaatetuksessa kuin jooga-alustoissakin; ne auttavat meditatiivisen tilan syntymisessä ja syventämisessä.
 
Kundaliinijooga sopii kaikille, vaikka jotkin kriyat tai meditaatio-asennot ovatkin fyysisesti hyvin vaativia. Lempeän soturihengen ja toistojen avulla on kuitenkin pikku hiljaa mahdollista totuttaa keho ja mieli vaativiinkin harjoituksiin. On tärkeää kuunnella itseään ja suhtautua kunnioittavasti oman kehon tai mielen rajoituksiin. Hiljaa hyvä tulee, kundaliinijoogassakin! Aloittelijan on hyödyllistä aloittaa lyhyistä harjoitusajoista (esim. 1 minuuttia, 3 minuuttia) ja vähitellen, hitaasti edetä 11, 22, 31, 62 minuutin kestoihin.
 
Kundaliinijooga ei ole uskonto, vaikka se liittyykin läheisesti sikhien perinteeseen. Osa kundaliinijoogeistakin on omaksunut sikhismin uskonnokseen, mutta suurin osa joogan harrastajista ei muuta suhdettaan uskontoihin kundaliinijoogan vaikutuksesta.
 
Kundaliinijooga on tehokas ja voimallinen itsehoidon ja henkisen kehityksen menetelmä, joka vaikuttaa suotuisasti harjoittajansa psykofyysissielulliseen hyvinvointiin. Se auttaa harjoittajaansa löytämään itselleen tarkoituksenmukaisimman tavan elää elämäänsä ja toteuttaa korkeamman tietoisuuden kutsumustaan arkisessa elämässä. Säännöllisesti harjoitettuna kundaliinijooga myös lisää psyykkistä ja fyysistä terveyttä ja antaa voimaa elämän haasteisiin. Myötätuntoisuus, rakkaudellisuus ja oma elämänenergia vahvistuvat kundaliinijoogan avulla.
 
Elpymön kundaliinijoogaa opettaa psykoterapeutti Terhi Jankko eli Tej Dharam Kaur ja KRI-sertifioitu kundaliinijoogaopettaja (Level I).
 
Elpymön kundaliinijoogaopetus on maksutonta. Mikäli poikkeuksellisesti maksua peritään, esim. kustannusten kattamiseksi, siitä ilmoitetaan erikseen.
 
Lisätietoja: Ajankohtaista-osion uutisista saat tietoa viimeisimmistä Elpymön kundaliinijoogakursseista.
Ks. myös: https://www.facebook.com/elpymonkundaliinijooga/
 
 
 
Elpymön kundaliinijoogaopettaja Tej Dharam Kaur vuodenvaihteen Herää talviunesta -tunnin jälkeen: "Olo on heti piristyneempi."
 
 

Yhteystiedot

Elpymö
Bubbiksentie 1
04130 Sipoo

0402472158

© 2016 Kaikki oikeudet pidätetään.

Luotu Webnodella