Terapeutti Maria Koukkari

Olen Maria Koukkari, vantaalainen terapeutti ja teologian maisteri. Olen myös valmistumassa työnohjaajaksi Vuorovaikutusprosessien tutkimuskeskuksen koulutuksessa.

Olen työskennellyt kaikenikäisten ihmisten kanssa yli 20 vuoden ajan seurakuntien palveluksessa.

Vuonna 2020 suorittamani lyhytterapiatutkintoni perustuu ratkaisukeskeiseen viitekehykseen, jota hyödynnän asiakastyössäni, jos se sopii asiakkaan auttamiseen parhaiten.

Työskentely terapeutin kanssa on pääasiassa tulevaisuuteen suuntaavaa.

Kun kohtaan asiakastyössäni uuden ihmisen, olen kiinnostunut kuulemaan hänen elämänsä tarinaa – millaiset asiat ovat juuri tällä hetkellä hänelle ajankohtaisia. Asiakkaan kohtaamisessa minulle on tärkeää lämmin, kiireetön ja rauhallinen läsnäolo.

Vain turvallisessa ilmapiirissä on mahdollista avautua kaikesta siitä, mikä häiritsee normaalia elämää, aiheuttaa ristiriitaisia tai ahdistavia tunteita.

Olen kohdannut paljon menetyksiä ja surua kokeneita ihmisiä työssäni, mutta surun aihepiiri on minulle tuttua myös henkilökohtaisesti.

Usein asiakkaani kertovat erilaisista vaikeuksista, jotka liittyvät ihmissuhteisiin. Suhde omiin vanhempiin voi aiheuttaa ristiriitoja ja vaikeita tunteita, joiden käsittely terapeutin kanssa voi avata uusia näkökulmia. Joskus vanhemman kuolema nostaa pintaan asioita, jotka ovat jääneet aiemmin käsittelemättä.

Sisarussuhteet ovat parhaimmillaan ilon ja voimavarojen – mutta toisinaan myös toistuvien riitojen ja konfliktien pohjaton lähde.

Elämänhistorian vaiheet – pienen lapsen rakkauden ja hoivan saaminen tai sen puutteellisuus, nähdyksi ja kuulluksi tuleminen lapsuudessa tai myöhemmissä elämänvaiheissa – vaikuttavat siihen, millaisia me ihmiset olemme tänä päivänä, juuri tässä hetkessä ja elämäntilanteessa.

Jotta ymmärtäisimme tämän päivän elämää, täytyy usein katsoa myös eilistä – joskus vuosien tai vuosikymmenien taakse.

Pitkällä matkalla oman elämän reppuun kertyy monenlaista painolastia. Joskus on pakko pysähtyä tutkimaan, mitä kaikkea tuosta repusta löytyy. Voisiko jotain heittää pois, jotta matka jatkuisi hieman kevyemmällä askeleella?

Lämpimästi tervetuloa!

email@koukkari.fi,  puh.  050 4624 870,  https://www.koukkari.fi  

HINNAT:

Huom! EI Kela-korvattavuutta!

* tutustumiskäynti 45 min: 50 e

* vastaanotto käynti kerrallaan 45 min: 75 e

* etukäteen sovittu sarjakäynti 3 kertaa -10 %


 

 

 

 

 

 

Yhteystiedot

Elpymö
Bubbiksentie 1
04130 Sipoo

0402472158

© 2016 Kaikki oikeudet pidätetään.

Luotu Webnodella